Scroll Top

Hydro coating informatie

De award-winnende Proteam Hydro Coating is een innovatieve “lakverzegeling” welke aangebracht wordt op het frame én de onderdelen. Het is een lak bescherming zoals geen andere op de markt en is baanbrekend door de Siliciumdioxide (SiO₂) technologie.

Siliciumdioxide is een belangrijk bestanddeel van glas, het is zeer hard, vrijwel onoplosbaar en bestand tegen veel chemicaliën. De ultradunne laag die met onze coatings wordt gevormd is extreem hydrofobisch, langhoudend en onzichtbaar.  Coatings met SiO2worden ook wel “Liquid Glass”-coatings genoemd: het oppervlak wordt voorzien van een glaslaagje op nanoschaal.

De meest kenmerkende kwaliteit van de Proteam Hydro Coating is het afstoten van water en vuil. Een fiets die wordt beschermd door een laag Hydro Coating blijft merkbaar langer schoon. Onderhoud is makkelijk en kost minder tijd.

de voordelen

Water afstotend

UV beschermend

Modder afstotend

Zout beschermend

2 jaar hydro effect

Makkelijk schoon te maken

wat is Siliciumdioxide?

Siliciumdioxide (SiO2) is een belangrijk bestanddeel van glas, het is zeer hard, vrijwel onoplosbaar in water en bestand tegen veel chemicaliën. De ultradunne laag die met onze coatings wordt gevormd is extreem hydrofobisch, langhoudend en transparant.  Coatings met SiO2worden ook wel “Liquid Glass”-coatings genoemd: het oppervlak wordt voorzien van een glaslaagje op nanoschaal.

Voordelen van de hydrofobische Siliciumdioxide coating

Zeer duurzaam, eenmaal correct aangebracht zal de coating voor jaren de lak en andere delen op de fiets beschermen.
UV-beschermend én bestand tegen hoge temperaturen.
Extreem water- en vuilafstotende hydrofobische eigenschappen. Vuil zal zich niet meer hechten.
Wassen en algemeen onderhoud wordt veel makkelijker.
Behoudt veel langer de glans.
Matte lakken blijven veel langer een volle luxe uitstraling geven.

coating vs wax

Wij krijgen regelmatig de vraag wat het verschil is tussen de Proteam Hydro Coating en een traditionele wax of een spray.

Wax is een beschermend middel dat als voornaamste ingrediënt gebruik maakt van was. Dit is misschien ook wel de meest bekende vorm van bescherming. Het is goedkoop maar heeft niet veel voordelen.

Een spray voor het frame bestaat meestal uit Siliconen. Het brengt een tijdelijke, waterafstotende laag aan op het frame. Deze laag blijft echter maar 4 weken zitten. Het is eenvoudig aan te brengen, maar werkt beperkt en zeer tijdelijk.

De Proteam hydrofobische coating is een heel ander soort product dan wax en hecht zich dieper en vaster ín de poriën van de lak, het gaat een reactie aan met de ondergrond en vormt een harde beschermlaag die veel duurzamer is dan wax. Onze coating is de eerste en enige die specifiek voor fietsen is ontwikkeld.

Voordeel
hydro coating
wax
Snelle aanbrenging, weinig voorbereiding X
Bestand tegen hoge temperaturen X
Geschikt voor glossy frames
Geschikt voor matte frames X
Geschikt voor diverse ondergronden X
UV bescherming X
Beschermd lak tegen kleine krassen X
Langdurige bescherming (2 jaar) X

lotus effect

Privacy Preferences