Scroll Top

Over ons

Proteam Bicycle Care vindt zijn oorsprong in Nederland in 1998, in dat jaar begon Ron Lute zijn eigen bedrijf in de auto cosmetische branche, alles wat auto’s mooier maakt.

Midden 2017 werd die jarenlange ervaring in oppervlakte behandelingen, poetsmiddelen en coatings omgezet naar de fietsbranche.
Als fanatieke fietsers keken wij naar de mogelijkheid om een goede coating op de markt te zetten specifiek ontwikkeld voor fietsen, fietsen is geweldig, maar het intensieve poetswerk dat erbij hoorde ging ten koste van kostbare tijd, die beter besteed kon worden met een extra rondje fietsen!

Ron Lute

Bike Motion award

Na uitgebreid ontwikkelen en testen introduceerde Proteam Bicycle Care zijn Hydro coating op de Bike Motion Beurs in Utrecht in Februari 2018 en won daar gelijk ook de innovatie award! De markt pikte het product al snel op als een mogelijkheid om een geweldige innovatie aan te bieden in de fietsspeciaalzaken en particulieren zagen ook snel de voordelen van een zeer goed beschermde fiets, de slogan: “niet poetsen, maar fietsen” verteld eigenlijk het hele verhaal.

0
jaar ervaring

product ontwikkeling

Sinds die tijd is het bedrijf Proteam Bicycle Care snel gegroeid, binnen twee jaar stond er een dekkend dealernetwerk in de Benelux en worden er regelmatig nieuwe producten aan het assortiment toegevoegd.
Constante product ontwikkeling en het zelf testen tijdens onze lange fietstochten op alle ondergronden geven het bedrijf de impuls om voortdurend de vakhandel en consument goede, en onderscheidende producten aan te kunnen bieden.

Voordelen van de hydrofobische Siliciumdioxide coating

Zeer duurzaam, eenmaal correct aangebracht zal de coating voor jaren de lak en andere delen op de fiets beschermen.
UV-beschermend én bestand tegen hoge temperaturen.
Extreem water- en vuilafstotende hydrofobische eigenschappen. Vuil zal zich niet meer hechten.
Wassen en algemeen onderhoud wordt veel makkelijker.
Behoudt veel langer de glans.
Matte lakken blijven veel langer een volle luxe uitstraling geven.

coating aanbrengen

Geachte klant, i.v.m. vakantie zullen alle geplaatste orders op Maandag 5 Augustus verzonden worden, bedankt voor uw begrip en alvast veel plezier met onze producten!
Privacy Preferences